Mast Swing: Nette Unterhaltung für Zwischendurch

Ziemlich schmerzfrei

Kieler Woche er over og båt og mannskap er vel tilbake i Norge. Det er tid for å gjøre opp status: Dag 1 med baneseiling gikk ok med en 7.plass, 6.plass, og når vi tikka inn til 5. plass på siste seilas den dagen så syntes vi at vi var på et ok sted i en knalltøff fleet på 11 med medaljegrossister hele veien. Dag 2 var det meldt 2-4 m/s, skikkelig Sønnarna-føre – nå skulle vi på pallen! I stedet ble det en laang dag med venting på vind, AP og ingen seiling. Dag 3 blåste det 25 – 30 knop og mye sjø på banen, vi får to fine spinnaker-lenser i 12 knop, før vi flerrer spinnakeren i to. Det var ikke fristende å ødelegge lettvindsspinnakeren vår, så da ble resten av dagen uten spinnaker. Vi hadde ikke seilt 400 mil ned til Tyskland for å ligge ved brygga å furte, så vi seila resten av seilasene uten spinnaker, vel vitende om at det ville bli sisteplass i samtlige regattaer. Vi er gode, men sliter med å holde følge med spinnakerfolket – uten spinnaker. Vi endte sammenlagt på 9. plass. Uansett en fantastisk opplevelse, og i mangel av sportslige resultater å vise til, kan vi jo heller hygge oss med en gla-film av Sønnarna som slår ihjel ventetiden med AP på dag 2. God sommer folkens!

Posted by Sons of Hurricanes on Mittwoch, 1. Juli 2015

 

Netter Spaß für zwischendurch, wenn der Wind mal nicht mitspielt. Einfach Vollgas geben, in die Kurve drehen und am Fall die Fliehkraft nutzen.

Manche Skipper mögen sich Gedanken über die Kräfte machen, die dann ihrem Rigg zerren. Aber die Norweger sind da offenbar ziemlich schmerzfrei.

Flautenspaß. Mit Vollgas in die Kurve und dann am Fall herumschwingen.

Flautenspaß. Mit Vollgas in die Kurve und dann am Fall herumschwingen.

2 Kommentare zu „Mast Swing: Nette Unterhaltung für Zwischendurch“

  1. avatar Johannes Bahnsen sagt:

    Wenn Dir bei 30 Knoten Wind die Blase einfällt und dann mit einem “Plopp” schlagartig wieder Wind bekommt, sind die Spitzenkräfte bei nem 38-Füßer geschätzt locker um eine Zehnerpotenz höher…

    Super Beitrag, mehr davon! Like or Dislike: Daumen hoch 5 Daumen runter 0

  2. avatar Ulrich Jäger sagt:

    Was wohl die Hüter der Seemannschaft dazu sagen !?

    Like or Dislike: Daumen hoch 1 Daumen runter 0

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.

Sicherheitsfrage (SPAM-Schutz): *